The Droste effect

Het Droste effectis een soort recursieve afbeelding. Ik moest hieraan denken toen ik in een Captivate project een swf plaatste die ook met Captivate was gemaakt.Het kleine project had geen navigatiebalk en het grote had dat wel. Na het afspelen van de slide met de kleine animatie stond, was de navigatiebalk in het hoofdproject verdwenen!

De oplossing is eenvoudig. Als je op de eerste slide van het kleine project met de actie Assign de Systemvariabele cpCmndShowPlaybar op 0 zet dan zit de kleine animatie de navigatiebalk van het hoofdproject niet meer in de weg.

Droste effect The Droste effect is a specific kind of recursive picture. I had to think about this when I was working on a Captivate project with a Captivate-swf in it.The small project had no playbar. The main project however had a playbar. After finishing the slide with the Captivate-swf the main playbar was gone!

The solution is simple. Just add an action Assign that sets cpCmndShowPlaybar to 0 to the first slide in the small project. Now the small swf doesn’t interfere with the main project anymore.

Examples/voorbeelden

Example 1: Both projects have playbar

Example 2: Playbar in small project disabled

Example 3: With action in small project

Action in small project

 

Add this to first slide in the small project.

 Download (CP5.5)

  droste_effect.zip (7,9 MiB, 1.759 hits)