Ontwikkeling

Het gaat om de inhoud

Ik heb veel ervaringen met het (laten) ontwikkelen van digitaal lesmateriaal. Om dit goed te doen, heb ik niet alleen de nodige didactische en technische kennis in huis, maar wil ik ook graag iets weten van het onderwerp. Waar veel andere ontwerpers de verantwoordelijkheid voor de inhoud vaak overlaten aan de ‘materiedeskundigen’, vind ik het juist leuk om me in het onderwerp te verdiepen om met deskundigen over de inhoud van de cursus te kunnen praten.

Ontwikkeling en redactie toetsen

‘Een gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden.‘ Bij de meeste toetsvragen lijkt het juist andersom. Het juiste antwoord ligt er duimendik bovenop of de cursist moet eerst woordspelletjes spelen om de vraag te begrijpen. Ik ben daarvoor allergisch en ontwikkel begrijpelijke toetsvragen die er toe doen.

Ik ken mijn grenzen

Ik ben niet vies van een stukje programmeren. Maar dat is niet mijn vak en daarom laat ik het zwaardere programmeerwerk graag over aan anderen. Voor eenvoudige vormgeving kan je bij mij terecht. Design is echter een vak apart en ik weet wanneer ik art-work, fotografie en animeren over moet laten aan mensen die op dat gebied hun sporen hebben verdiend.

Chris-inhoud