Eigen navigatie en quiz review

Met de trigger Review Results kan de cursist zien hoe deze de quizvragen heeft beantwoord. Dit werkt goed wanneer het project gebruik maakt van de Storyline Player, maar als je een eigen navigatie hebt gebouwd komt de cursist tijdens het reviewen ook langs de (informatie)slides die tussen de vragen staan. Dit is eenvoudig op te lossen door slim gebruik te maken van de layer Review.

Het probleem

In het voorbeeld hieronder kan je navigeren met de standaard navigatie van de Storyline player en via de eigen navigatie (de blauwe knoppen). Het project bestaat uit drie informatieschermen met daartussen twee vraagschermen. De 6e slide toont het resultaat en hier krijg je de mogelijkheid om de quiz te reviewen. Doe dit via de standaardnavigatie en een keer via de blauwe navigatieknoppen en je ziet dat in het laatste geval ook de tussenliggende informatieschermen worden getoond.

De oplossing

De naviagtie is aangepast door op de layers Review op de vraagslides de knop Verder (Next) te plaatsen en hiermee te navigeren naar de volgende vraagslide:

Download voorbeelden

  own_navigation_and_review_quiz_the_problem_2019-06-05_0915_cd.story (470,7 KiB, 774 hits)

  own_navigation_and_review_quiz_fixed_2019-06-05_0935_cd.story (440,2 KiB, 812 hits)