Herhaal slide zonder omweg

Captivate heeft helaas niet de mogelijkheid om een slide te herhalen. Als workarround kiezen veel ontwikkelaars er dan maar voor om vanuit de slide die moet worden herhaald naar een ‘tussenslide’ (omleiding/detour) te springen en vanaf deze tussenslide automatisch terug te gaan naar het begin van de te herhalen slide.

Dit heeft nadelen:

 1. Navigatie met de back-knop, eigen knoppen of met Javascript vanuit een HTML-pagina werkt niet goed.
 2. De cursist kan onbedoeld terechtkomen op de tussenslide.
 3. Bij de teller die het de cursist het aantal slides laat zien laat een aantal zien dat de cursist niet herkent.

Voorbeeld

Door gebruik te maken van een Advanced Script is het wel mogelijk om een slide direct te herhalen. Hieronder mijn voorbeeld.

 

Download

In het bestand vind je het Captivate bestand (CP5) en de Captivate export.

Links

3 comments

 • Greetings – I would like to see your example amended. It seems incorrect as stating that the extra slide approach is considered “The ‘official’ way”, as I don’t believe that to be true.

 • admin

  Hello Rick,
  You’re right, there is no ‘official way’. I’ve changed the text in the caption. It remains strange that the default button (or clickbox) action can not repeat the slide. I have a feature request submitted with the request to add the own slidenumber to the listbox Jump to slide.

  Je hebt gelijk, er is geen ‘official way’. Ik heb de tekst in de caption gewijzigd. Het blijft echter vreemd dat je met de standaard button (of clickbox) actie de slide niet kan herhalen. Inmiddels heb ik een feature request ingediend met de vraag om het eigen slidenummer toe te voegen aan de listbox Jump to slide.