Blurry PNG in Storyline

De interface van Storyline is een kopie van de interface van Powerpoint. Als je even met Storyline werkt kom je er al snel achter dat de tekenmogelijkheden achterblijven bij die van Powerpoint. Vaak is het makkelijker om voor bepaalde afbeeldingen een ander tekenprogramma te gebruiken. Bij een project voor AkzoNobel wilde ik een eenvoudig icoontje (26 x 26 pixels)  gebruiken om een layer onzichtbaar te maken. Omdat er meer van dit soort icoontjes in het project voorkomen, besloot ik het icoontje te tekenen in Photoshop en hiervanuit te exporteren als PNG (met transparante achtergrond).

blurryAl direct bij het plaatsen in Storyline viel al op dat het icoontje er niet zo uitzag als in de Photoshop preview. De randen waren kartelig en het rode vlak was vlekkerig (blurry). Publiceren (image quality 100%) bracht geen verbetering. Storyline heeft duidelijk een probleem als het gaat om het comprimeren van kleine PNG’s.

Oplossing

De oplossing was gelukkig eenvoudig. Ik maakte in Photoshop een grotere versie van het icoon (102 x 102), importeerde deze in Storyline en verkleinde het daarna na 26 x 26. Zowel in de preview en in de uiteindelijke output ziet het er nu goed uit.

Tekenen in Powerpoint kan ook

Voor dit eenvoudige icoon was het ook mogelijk geweest om het te tekenen in Powerpoint en vervolgens te kopiëren naar Storyline (en eventueel te verkleinen).

 

 

Geplaatst door:

Chris Dorna

Adobe certified expert

Begin 2011 ben ik geslaagd voor het examen Adobe Captivate® 5 Adobe Certified Expert.

Contactgegevens

Adres: Torenstraat 13
5261 BR Vught
Telefoon: 06 - 50 41 05 41
E-mail: info@dorna.nl
KvK: 17194585
BTW: NL0969.24.305.B01
Bank: NL45 INGB 000 5105193

Back to Top