Captivate 6 komt eraan

Op http://blogs.adobe.com/captivate/ zijn de eerste sneak peeks van Captivate 6 verschenen. Wat weten we tot nu toe?

 • Sneak Peek 01: Publish to HTML5
  Op zich niet verrassend dat je vanuit Captivate 6 direct naar html5 kunt publiceren. Gebruikers van Captivate 5.5 kunnen dit al via de losse html5 converter voor Adobe Captivate 5.5.
 • Sneak Peek 02: Themes
  Adobe onderkent nu dat veel ontwikkelaars niet al te veel tijd/energie kunnen/willen stoppen in het ontwerpen van een aantrekkelijke userinterface. Net als in bijvoorbeeld  Articulate Studio komen er verschillende themes. Het mooie is dat de themes ook de vormgeving van vraagslides beïnvloeden. Ik ben benieuwd of de thems makkelijk aanpasbaar zijn en of er ook themes komen met een ‘Europese’.
 • Sneak Peek 03: High Definition Screencasts
  We krijgen veel meer mogelijkheden om opnames die zijn gemaakt in Full Motion Recording (FMR) te bewerken. Net als in Camtasia wordt het mogelijk om achteraf te pannen en te zoomen. Volgens mij een waardevolle aanvulling voor degenen die even ‘snel’ een schermopname willen delen.
 • Sneak Peek 4: Interactions & Actors
  Alweer iets echt nieuws! In deze Sneak Peek laat Dr Allan Patridge twee nieuwe soorten assets zien.

  • In de eerste plaats zijn dat acteurs (characters/avatars) die je aan je project kunt toevoegen. Je kan kiezen uit verschillende stijlen en acteurs. Zo op het eerste gezicht wordt het verschil tussen Adobe Captivate en Articulate Storyline hiermee een stuk kleiner.
  • Ten tweede zijn dat nieuwe interactions. Zo te zien gaat dit in de richting van de interacties die we kennen uit Articulate Engage. Vergelijk het met een soort widgets (ik zag in het filmpje ook de term “widget” voorbij komen), maar dan gebruikersvriendelijker en uitgebreider.